Søg
Close this search box.

GLUTENFRI ØL

Når man er ude, kan det være svært at finde en god øl, hvis man lider af gluten intolerance eller cøliaki. Selvom du ikke lider af glutenallergi, kan du måske alligevel godt opleve, at blive påvirket af øl ved enten at få ondt i maven eller opleve oppustethed af normale glutenholdige øl.

Normale øl indeholder nemlig et højt indhold af gluten enten via byg eller hvede i malten. Der findes dog flere forskellige glutenfri alternativer, som er produceret på forskellige måder, og indeholder samme gode smag, som en helt normal øl gør.


Bestil Takeaway


Se vores menu

glutenfri øl

HVAD SKAL MAN VÆRE OPMÆRKSOM PÅ VED GLUTENFRI ØL?

Der er flere ting, som du med fordel bør være opmærksom på, når du er på jagt efter glutenfri alternativer. Det er blandt andet at øl kategoriseret som glutenfri, stadig godt kan indeholde et mindre indhold af gluten i form af bygmalt.

Øl uden gluten kan overordnet laves på to måder. Øllen kan for det første produceres med naturligt glutenfri malt eller være lavet på andre glutenfri alternativer såsom hirse, majs, quinoa, boghvede eller ris. Disse er derfor 100% glutenfri.

En anden måde at producere drikkevare uden gluten er ved at holde glutenindholdet så lavt, at det opfylder lovkravet, for derfor at kunne karakteriseres som glutenfri. Det kan det, hvis det er under 20 ppm, som svarer til cirka 20mg/l gluten. Denne metode er den typiske måde at fremstille glutenfri øl på. Hvis man er meget følsom overfor gluten, skal man dog være opmærksom på dette. Ved en større mængde på en aften kan man godt risikere, at man indtager mere gluten, end man kan tåle og derfor oplever symptomer.

Man kan forsikre sig med, at det altid vil fremgå på ingrediens listen, om øllen indeholder byg og/eller hvede, hvor gluten indholdet senere er fjernet.

KØB DINE GLUTENFRI ALTERNATIVER HOS PALÆO

Vi har lavet vores helt egne Palæo øl i samarbejdet med bryggeriet “ÅBEN”, som du kan nyde i en af vores mange restauranter.

Du kan vælge mellem vores let og frugtige Palæo IPA, eller vores Palæo Pilsner som er crisp og forfriskende. Begge alternativer fås i en 44 cl dåse. Det er drikkevarer, som beviser, at øl lavet uden gluten hverken behøver at være kedelige eller mangle smag.

UDEN GLUTEN, MEN SAMME GODE SMAG

For ølentusiaster kan glutenfri øl måske lyde som en dårlig idé. Der er heldigvis mange gode grunde til at indtage de glutenfri øl. Den første er naturligvis, af helt åbenlyse årsager, at det kan fjerne en helt masse ubehag, hvis du lider af cøliaki.

Men derudover kan du efterhånden finde et rimeligt udvalg af forskellige glutenfri øl på markedet – herunder vores specialbryggede IPA og Pilsner, der er lavet i samarbejde med det anerkendte, danske bryggeri, ÅBEN. Det betyder også, at du hverken behøver at bekymre dig om gluten eller smag.

Smagene i de glutenfri øl er nemlig gode, og det på trods af at en række af de klassiske ingredienser er fjernet. Du kan derfor med ro i maven – også i bogstavelig forstand – nyde en glutenfri øl, hvor der er taget højde for både smag og indhold.

ALTERNATIVER TIL GLUTENFRI ØL

Er du af den ene eller anden grund ikke til smagen af glutenfri øl, så kan et andet alternativ ganske enkelt være helt at droppe den glutenfri drik og ty til andre metoder. For der findes jo heldigvis mange forskellige drikkevarer – både med og uden alkohol – der kan nydes i selskab med god mad og godt selskab.

Du behøver hverken tænke på gluten, når du drikker rødvin, hvidvin eller rose. I næsten alle tilfælde betragtes vin nemlig som glutenfrit.

Vi tilbyder et lækkert udvalg af vine som take away. Ligesom vores glutenfri øl er de lige til at snuppe med i cykelkurven. Tag dem med hjem eller nyd dem i parken, på bænken eller dér hvor du kan lide at nyde din take away.

NYD EN GLUTENFRI ØL TIL VORES MAD

Hos PALÆO er du sikret et godt og glutenfrit måltid. Alle vores retter er som udgangspunkt glutenfri – og med en glutenfri øl ‘on the side’ er du godt kørende.

Uanset om du nyder dine favoritter hjemme eller hos os, er vores glutenfri øl et oplagt valg. Den lette smag af øl komplimenterer nemlig vores retter til perfektion. På menuen finder du lidt for enhver smag – fælles er dog, at de alle passer rigtig godt i selskab med vores glutenfri øl.

Prøv eksempelvis en af vores smagfulde burgere, der serveres med enten oksekød, pulled pork eller veggiebøf. Vores burger går unægteligt godt i selskab med vores sweet potato fries, der har den helt perfekte smag af salt og sødt.

Er du mere til at nyde vores glutenfri øl i selskab med en frisk salat? Så har vi også et par gode bud. På menuen finder du nemlig både salater med fisk, kylling og udelukkende grøntsager. Her er med andre ord noget for både vegetarerne og glutenallergikerne.

Har du endnu ikke prøvet vores wraps, er disse også et ganske godt bud på et lækkert og mættende måltid. Vores wraps serveres på en bund af æg og toppes med alverdens fyld.

Burger, salat eller wraps – mulighederne er mange. Uanset hvad du vælger kan du dog være sikker på, at de går godt i selskab med vores glutenfri øl. Har du endnu ikke prøvet et fuldt måltid fra PALÆO er det måske på tide? Vi står i hvert fald altid klar til at servere kolde drikke og lune retter, når du trænger.

Hvordan produceres det?

Der er forskellige måder at lave glutenfri øl på, og smagen vil være varierende alt efter hvilken opskrift, du benytter. Overordnet set kan øllene produceres på to forskellige måder.

Først og fremmest kan øllen blive produceret med naturligt glutenfrit malt. Ved denne fremgangsmåde er øllen 100 % glutenfri, men smagen og karakteren kan godt være lidt svag. Hvis du er til markante og stærke smage i dine øl, er dette måske ikke det bedste valg.

Disse øl er ofte de lidt mere specielle ølvarianter på markedet såsom risøl, quinoaøl, boghvedeøl osv.

Den anden måde at lave øl uden gluten på er, hvor man tilsætter enzym til sidst i produktionen. Det nedbryder størstedelen af den gluten, der naturligt er i øllen.

Øllene, der er fremstillet på denne måde, er derfor ikke 100 % glutenfrie, men indholdet af gluten er så lavt, at de på baggrund af de lovmæssige krav karakteriseres som glutenfri. Det lovmæssige krav er under 20 ppm, hvilket er ca 20 mg/l gluten.

Det er den anden måde, der er den mest typiske fremgangsmåde og også den, der afføder de mest populære øl uden gluten. Man skal dog være opmærksom på, at hvis man er glutenintollerant, så er der jo som sagt en lille mængde gluten i disse øl, og hvis man drikker mange af dem på en aften, kan det hobe sig op og pludselig blive til en større mængde.

Hvis du vil være sikker på ikke at indtage mere end du kan tåle, men gerne vil have en festlig aften, kan du veksle lidt mellem andre glutenfrie drikke. Det kan eksempelvis være rødvin, hvidvin eller rosé.